miercuri, 18 ianuarie 2012

Dieta Montignac

 Dieta Montignac este una dintre putinele diete care pe langa pierderea in greutate ne propune un mod de viata sanatos si echilibrat ce ne fereste de diabetul de tip II si de bolile cardiovasculare. Aceasta dieta a fost inventata de Michel Montignac (al carui nume il si poarta) si reprezinta o metoda inovatoare de slabit si mentinere a greutatii corporale fara teama reacumularii kilogramelor in plus. Fiind structurata in doua faze (faza de pierdere in greutate - sau faza 1, si faza de mentinere a greutatii - sau faza a 2-a) minunata dieta propune principii simple si usor de urmat: trei mese/zi, neamestecarea carbohidratilor cu lipidele, eliminarea carbohidratilor "rai" pentru totdeauna. Toate acestea fara a limita cantitatea de mancare sau numarul de calorii. Cu alte cuvinte mancam atat cat poftim din alimentele permise!
Tineti tabelul IG in geanta pana va obisnuiti cu alimentele permise si cu cele nepermise.
Respectati cu sfintenie principiile dietei pentru minimum 3 luni!
Respectati principiile si regulile dietei atat in faza in care doriti sa slabiti cat si in faza in care sunteti multumite de rezultate. Este foarte important acest pas deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru a-si normaliza functiile.

Numele alimentului                                      Indice Glicemic(IG) - Nivel IG
Sirop de porumb 115    IG mare
Bere* 110      IG mare
Sirop de orez 100 IG mare
Sirop de grau 100 IG mare
Sirop de glucoza 100 IG mare
Amidon modificat 100 IG mare
Glucoza (dextroza) 100 IG mare
Faina de orez 95 IG mare
Faina de cartofi 95 IG mare
Amidon 95 IG mare
Cartofi copti 95 IG mare
Maltodextrina 95 IG mare
Cartofi prajiti 95 IG mare
Orez lipicios 90 IG mare
Paine din faina alba fara gluten 90 IG mare
Covrigei (uscati) 85 IG mare
Gulie* 85 IG mare
Morcovi (gatiti) 85 IG mare
Fulgi de porumb 85 IG mare
Orez instant 85 IG mare
Orez prefiert 85 IG mare
Pastarnac* 85 IG mare
Faina alba de grau 85 IG mare
Nap (gatit)* 85 IG mare
Lapte de orez 85 IG mare
Budinca de orez 85 IG mare
Amidon de porumb 85 IG mare
Pop corn (fara adaos de zahar) 85 IG mare
Orez expandat 85 IG mare
Tapioca 85 IG mare
Paine alba pentru sandwich 85 IG mare
Telina, radacina de telina, tije de telina (gatite) 85 IG mare
Arrow-root 85 IG mare
Chifla pentru hamburger 85 IG mare
Piure de cartofi 80 IG mare
Pepene rosu* 75 IG mare
Dovleac 75 IG mare
Vafe (cu zahar adaugat) 75 IG mare
Squash/marrow (various)* 75 IG mare
Tartacuta 75 IG mare
Doughnuts 75 IG mare
Lapte de orez (cu zahar adaugat) 75 IG mare
Lasagna (grau moale) 75 IG mare
Ravioli (faina moale) 70 IG mare
Paine de orez 70 IG mare
Pesmet 70 IG mare
Zahar alb (sucroza) 70 IG mare
Orez rafinat 70 IG mare
Chips de cartofi 70 IG mare
Patlagina (gatita) 70 IG mare
Noodles (faina de grau) 70 IG mare
Paine Matzo 70 IG mare
Curmale uscate 70 IG mare
Baton de ciocolata (cu adaos de zahar) 70 IG mare
Bagheta paine alba 70 IG mare
Melasa 70 IG mare
Brioche 70 IG mare
Cereale rafinate (cu adaos de zahar) 70 IG mare
Cartofi fierti (fara coaja) 70 IG mare
Terci 70 IG mare
Zahar brun 70 IG mare
Tacos 70 IG mare
Special K™ 70 IG mare
Risotto 70 IG mare
Mamaliga 70 IG mare
Cabbage turnip, rutabaga, Swede turnip 70 IG mare
Puffed amaranth 70 IG mare
Sorg 70 IG mare
Mei 70 IG mare
Covrigi pufosi (covrigi americani) 70 IG mare
Biscuiti 70 IG mare
Cola 70 IG mare
Racoritore 70 IG mare
Banana coapta 70 IG mare
Bauturi carbogazoase dulci 70 IG mare
Croissant 70 IG mare
Gnocchi 70 IG mare
Malai 70 IG mare
Serbet (cu adaos de zahar) 65 IG mare
Porumb fiert 65 IG mare
Cartofi fierti in coaja 65 IG mare
Lasagna (grau dur) 65 IG mare
Tropical yam -US-, yam 65 IG mare
Porumb tanar 65 IG mare
Maioneza (indulcita, la borcan) 65 IG mare
Paine din grau integral 65 IG mare
Cartofi fierti in coaja 65 IG mare
Tamarind, curmale Indiene (dulci) 65 IG mare
Alac, einkorn 65 IG mare
Paine din faina de secara (30% secară) 65 IG mare
Gutui (conservanti/gelifianti, indulcite) 65 IG mare
Caise conservate 65 IG mare
Stafide 65 IG mare
Ananas din conserva 65 IG mare
Panapen, breadfruit, breadnut 65 IG mare
Couscous 65 IG mare
Gris 65 IG mare
Paine neagra 65 IG mare
Sirop de artar 65 IG mare
Muesli (cu adaos de zahar sau miere) 65 IG mare
Mars® 65 IG mare
Sneakers® 65 IG mare
Nuts® 65 IG mare
Faina de castane 65 IG mare
Marmelda (cu adaos de zahar) 65 IG mare
Vermicelli (din faina de orez) 65 IG mare
Sfecla rosie (gatita) 65 IG mare
Pain au chocolat 65 IG mare
Sfecla (gatita) 65 IG mare
Noodles (din faina de orez) 65 IG mare
Fava bean, broad bean, horse bean (cooked) 65 IG mare
Gem (cu adaos de zahar) 65 IG mare
Banane (coapte) 60 IG mare
Semolina (grau dur) 60 IG mare
Inghetata (indulcita) 60 IG mare
Orez cu bobul lung 60 IG mare
Ravioli (grau dur) 60 IG mare
Pizza 60 IG mare
Arpacas 60 IG mare
Fulgi de ovaz 60 IG mare
Milk loaf, milk white 60 IG mare
Pepene galben* 60 IG mare
Cacao indulcita (instant) 60 IG mare
Ovomaltine® 60 IG mare
Orez parfumat 60 IG mare
Pudra de ciocolata (cu adaos de zahar) 60 IG mare
Terci de ovaz 60 IG mare
Paste din faina alba/grau moale 60 IG mare
Miere 60 IG mare
Castane 60 IG mare
Sushi 55 IG mare
Tagliatelle (bine gatite) 55 IG mare
Piscoturi 55 IG mare
Bulgur (gatit) 55 IG mare
Suc de struguri (neindulcit) 55 IG mare
Ketchup 55 IG mare
Rădăcini de manioc, mandioca, yucca, Cassava (amar) 55 IG mare
Mustar (cu adaos de zahar) 55 IG mare
Papaya (proaspat) 55 IG mare
Orez rosu 55 IG mare
Spaghetti (bine gatite) 55 IG mare
Fursecuri 55 IG mare
Prune japoneze, loquat 55 IG mare
Suc de mango (neindulcit) 55 IG mare
Rădăcini de manioc, mandioca, yucca, Cassava (dulce) 55 IG mare
Nutella® 55 IG mare
Piersici (conservate, cu sirop) 55 IG mare
Suc de mere (neindulcit) 50 IG mediu
Biscuiti (faina integrala, neindulciti) 50 IG mediu
Orez brun, nerafinat 50 IG mediu
Chayote, chocho, pear squash, christophine 50 IG mediu
Trufe albe 50 IG mediu
Litchi (proaspete) 50 IG mediu
Curmale Japoneze 50 IG mediu
Cartofi dulci 50 IG mediu
Mango (proaspat) 50 IG mediu
Paste integrale 50 IG mediu
Paine cu quinoa (aproximativ 65% quinoa) 50 IG mediu
Baton energetic de cereale (fara adaos de zahar) 50 IG mediu
Orez Basmati 50 IG mediu
Cereale integrale (fara zahar adaugat) 50 IG mediu
Suc de afine (neindulcit) 50 IG mediu
Kiwi* 50 IG mediu
Macaroane (grau dur) 50 IG mediu
Muesli (fara indulcitori) 50 IG mediu
Suc de ananas (neindulcit) 50 IG mediu
Wasa™ secara 50 IG mediu
Afine 45 IG mediu
Paine Pumpernickel 45 IG mediu
Paste Capellini 45 IG mediu
Sos de tomate (cu zahar) 45 IG mediu
Mazare verde (conservata) 45 IG mediu
Paine Kamut 45 IG mediu
Muesli Montignac 45 IG mediu
Ananas (fructul proaspat) 45 IG mediu
Suc de grapefruit (neindulcit) 45 IG mediu
Orez brun Basmati 45 IG mediu
Paine integrala prajita 45 IG mediu
Alac, einkorn (integral) 45 IG mediu
Faina de secara 45 IG mediu
Paine integrala de secara 45 IG mediu
Banana cruda 45 IG mediu
Patlagina cruda 45 IG mediu
Fresh de portocale 45 IG mediu
Faina Kamut (integrala) 45 IG mediu
Gem (neindulcit) 45 IG mediu
Struguri negri (proaspeti) 45 IG mediu
Struguri albi (proaspeti) 45 IG mediu
Faina Farro (integrala) 45 IG mediu
Nuca de cocos 45 IG mediu
Bulgur din grau integral (gatit) 45 IG mediu
Couscous integral 45 IG mediu
Semolina integrala 45 IG mediu
Cidru brut 40 IG mediu
Farro 40 IG mediu
Serbet (fara adaos de zahar) 40 IG mediu
Grau egiptean 40 IG mediu
Faina Quinoa 40 IG mediu
Pepino dulce 40 IG mediu
Ovaz 40 IG mediu
Spagetti al dente (fierte 5 min) 40 IG mediu
Paine Pumpernickel Montignac 40 IG mediu
Lactoza 40 IG mediu
Paste integrale al dente (fierte 5 minute) 40 IG mediu
Smochine uscate 40 IG mediu
Suc de morcov (neindulcit) 40 IG mediu
Kamut 40 IG mediu
Lapte de cocos 40 IG mediu
Paine integrala 100% 40 IG mediu
Hrisca (integrala) 40 IG mediu
Kasha (integrala) 40 IG mediu
Saracen (integral) 40 IG mediu
Prune uscate 40 IG mediu
Falafel (fasole Fava) 40 IG mediu
Fasole Fava (cruda) 40 IG mediu
Fasole Pinto (din conserva) 40 IG mediu
Tahin 40 IG mediu
Piscoturi (faina integrala, fara zahar adaugat) 40 IG mediu
Gutui (conservanti/gelifianti, neindulcite) 40 IG mediu
Unt de arahide (fara adaos de zahar) 40 IG mediu
Fulgi de ovaz (negatiti) 40 IG mediu
Paine Matzo (faina integrala) 40 IG mediu
Gutui 35 IG mic
Iaurt de soia (aromat) 35 IG mic
Suc de rosii 35 IG mic
Wasa™ continut de fibre 24% 35 IG mic
Fasole boabe 35 IG mic
Tulpini de Ale 35 IG mic
Drojdie 35 IG mic
Paine Montignac 35 IG mic
Naut (boabe, conservat) 35 IG mic
Prune 35 IG mic
Portocale 35 IG mic
Telina, radacina de telina, tije de telina (crude) 35 IG mic
Fasole neagra 35 IG mic
Mere 35 IG mic
Fasole Romana 35 IG mic
Mustar Dijon 35 IG mic
Caise uscate 35 IG mic
Paine cu cereale incoltite 35 IG mic
Smochine 35 IG mic
Susan 35 IG mic
Porumb indian 35 IG mic
Iaurt** 35 IG mic
Seminte de floarea soarelui 35 IG mic
Quinoa 35 IG mic
Rodie (proaspata) 35 IG mic
Piersici (proaspete) 35 IG mic
Nectarine (proaspete) 35 IG mic
Fasole Pinto 35 IG mic
Inghetata (cu fructoza) 35 IG mic
Mazare verde (proaspata) 35 IG mic
Falafel (din boabe de naut) 35 IG mic
Tomate uscate 35 IG mic
Mere deshidratate 35 IG mic
Vermicelli (grau dur) 35 IG mic
Noodles (grau dur) 35 IG mic
Faina de naut 35 IG mic
Amaranth, seminte 35 IG mic
Fasole Adzuki / azuki 35 IG mic
Sos de tomate (natural, fara ados de zahar) 35 IG mic
Migdale (pasta, neindulcit) 35 IG mic
Migdale (piure, neindulcit) 35 IG mic
Orez salbatic 35 IG mic
Maracuja 30 IG mic
Lapte** 30 IG mic
Lapte praf** 30 IG mic
Scorzoneras 30 IG mic
Clementine 30 IG mic
Mandarine 30 IG mic
Grapefruit 30 IG mic
Granadilla 30 IG mic
Grapefruit roz 30 IG mic
Pommelo 30 IG mic
Fasole verde 30 IG mic
Fasole pastai 30 IG mic
Naut (boabe) 30 IG mic
Linte bruna 30 IG mic
Caise 30 IG mic
Fructul pasiunii 30 IG mic
Usturoi 30 IG mic
Morcovi (cruzi) 30 IG mic
Noodles (din soia) 30 IG mic
Vermicelli (din soia) 30 IG mic
Linte galbena 30 IG mic
Rosii / Tomate 30 IG mic
Lapte de soia 30 IG mic
Branza de vaci proaspata** 30 IG mic
Noodles (din fasole Mung) 30 IG mic
Pere (proaspete) 30 IG mic
Lapte de ovaz (nefiert) 30 IG mic
Lapte de migdale 30 IG mic
Marmelada (neindulcita) 30 IG mic
Vermicelli (din fasole Mung) 30 IG mic
Sfecla de zahar (cruda) 30 IG mic
Nap (crud) 25 IG mic
Capsune 25 IG mic
Faina de soia 25 IG mic
Pasta de arahide (neindulcita) 25 IG mic
Humus 25 IG mic
Agrisa 25 IG mic
Ciocolata neagra (mai mult de 70% cacao) 25 IG mic
Afine 25 IG mic
Mure 25 IG mic
Dude 25 IG mic
Coacaze 25 IG mic
Pasta de alune (neindulcita) 25 IG mic
Coacaze rosii 25 IG mic
Linte verde 25 IG mic
Mazare (boabe) 25 IG mic
Zmeura (fructe proaspete) 25 IG mic
Fasole Mung 25 IG mic
Fasole Fayot 25 IG mic
Fasole Flageolet 25 IG mic
Visine 25 IG mic
Cirese 25 IG mic
Orz 25 IG mic
Muguri de bambus 20 IG mic
Vanata 20 IG mic
Inima de palmier 20 IG mic
Fructoza 20 IG mic
Cacao pudra 20 IG mic
Iaurt de soia (fara arome) 20 IG mic
Sos Tamari (neindulcit) 20 IG mic
Lamaie 20 IG mic
Cirese Acerola 20 IG mic
Anghinare 20 IG mic
Ciocolată, simpla (> 85% din cacao) 20 IG mic
Suc de lamaie (neindulcit) 20 IG mic
Gem Montignac fara zahar 20 IG mic
Ratatouille 20 IG mic
Soia (crema) 20 IG mic
Rubarba 15 IG mic
Agave 15 IG mic
Sparanghel 15 IG mic
Migdale 15 IG mic
Muraturi 15 IG mic
Fistic 15 IG mic
Migdale verzi 15 IG mic
Salata verde 15 IG mic
Esalota 15 IG mic
Spanac 15 IG mic
Ardei gras (rosu, verde, galben) 15 IG mic
Paprika 15 IG mic
Tofu 15 IG mic
Cas (din soia) 15 IG mic
Germeni de grau 15 IG mic
Pesto 15 IG mic
Ceapa 15 IG mic
Ciuperci 15 IG mic
Coacaze negre 15 IG mic
Broccoli 15 IG mic
Varza 15 IG mic
Nuci Caju 15 IG mic
Telina 15 IG mic
Cicoare 15 IG mic
Dovlecei 15 IG mic
Zucchini 15 IG mic
Chimen dulce 15 IG mic
Alune de padure 15 IG mic
Nuci Barcelona 15 IG mic
Andive 15 IG mic
Tarate 15 IG mic
Seminte de pin 15 IG mic
Coacaze 15 IG mic
Arahide 15 IG mic
Masline 15 IG mic
Praz 15 IG mic
Ceapa verde 15 IG mic
Ghimbir 15 IG mic
Castravete 15 IG mic
Chili 15 IG mic
Muguri de cereale (soia sau germeni de fasole mung, etc) 15 IG mic
Conopida 15 IG mic
Pudra de roscova 15 IG mic
Varză de Bruxelles 15 IG mic
Ridichie 15 IG mic
Fasole Italiana plata 15 IG mic
Varza murata 15 IG mic
Macris 15 IG mic
Seminte germinate 15 IG mic
Tempeh 15 IG mic
Soia 15 IG mic
Nuci 15 IG mic
Paste Montignac (spaghetti) 10 IG mic
Avocado 10 IG mic
Vanilie 5 IG mic
Scortisoara 5 IG mic
Oregano 5 IG mic
Busuioc 5 IG mic
Patrunjel 5 IG mic
Crustacee 5 IG mic
Otet 5 IG mic

  • Painea - Painea obisnuite este fabricata din faina rafinata si lipsita de ceea ce este necesar unui metabolism normal, neaducand decat energie sub forma de glucoza. Painea este raspunzatoare si pentru mici tulburari digestive, fiind cu cat mai alba cu atat mai lipsita de substante nutritive. Painea integrala este acceptata de Montignac deoarece contine fibre si ingrasa mai putin. Ea va fi totusi in faza I a dietei suprimata de la masa, putand fi consumata dimineata, la micul dejun.

  • Cartoful, fasolea uscata, orezul, porumbul si pastele - La capitolul fainoase, Montignac este categoric in faza I a dietei. Sunt total interzise. De asemenea, este indicat sa fie redus si consumul de mazare, linte si naut.

  • Fructele - Michel Montignac ne sfatuieste pentru a nu suferi apoi de tulburari digestive sa nu combinam fructele nici cu glucide, nici cu lipide. Fructele trebuie mancate singure cu cel putin jumatate de ora inainte de masa si cu cel putin doua ore dupa o masa.

  • Alcoolul - Michel Montignac este categoric si in aceasta privinta. Alcoolul ingrasa si prin urmare va fi eliminat din alimentatie in faza I. In rest, in faza a II-a, se va putea consuma vin, dar bauturilor digestive si berii trebuie sa le pui cruce.

  • Cafeaua - Montignac recomanda cafeaua decofeinizata si interzice consumul de cafea in timpul dietei. Cofeina este interzisa deoarece stimuleaza pancreasul, generand o secretie de insulina si deci producand hipoglicemie.


    Punerea in aplicare a fazei I

    Micul dejun
    Michel Montignac ne propune doua variante de mic dejun, mic dejun lipidic si mic dejun glucidic.

  • Micul dejun glucidic - Acest mic dejun consta in glucide bune si este caracterizat de absenta oricarui lipid. Acesta este micul dejun recomandat, pentru a capata energie pentru intreaga zi. Un mic dejun glucidic cuprinde:
    • un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
    • cereale complete (integrale, nerafinate)
    • paine neagra sau integrala
    • branza de vaci cu 0% grasime
    • cafea fara cofeina sau ceai slab
    • lapte cu 0% grasime
    • indulcitor sintetic


  • Micul dejun lipidic - Acest mic dejun consta in proteine si lipide si este recomandabil atunci cand sunteti plecati de acasa, fiind mai usor de procurat. Micul dejun proteino-lipidic este compus din:
    • oua
    • sunca, carnati sau jambon
    • branza
    • cafea fara cofeina sau ceai slab
    • smantana

    Pranzul
    Pranzul va fi intotdeauna de natura proteino-lipidica. Pranzul poate fi compus din:


  • cruditati si legume permise


  • branza


  • peste


  • carne

    Cina
    Michel Montignac ne propune doua variante de cina, cina proteino-lipidica si cina pe baza de glucide bune.

  • Cina glucidica - Acest tip de cina consta in glucide bune si este caracterizata de absenta oricarei lipide. O cina glucidica cuprinde:

    • un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
    • supa de legume (integrale, nerafinate)
    • orez integral, neprelucrat, cu sos tomat
    • salata, cruditati, legume
    • branza de vaci cu 0% grasime
  • Cina proteino-lipidca - Acest tip de cina va fi perfect asemanatoare cu pranzul, fiind compusa din proteine si lipide, fara sa contina glucide. Cina proteino-lipidica este compusa din:
    • oua
    • sunca, carnati sau jambon
    • branza
    • cafea fara cofeina sau ceai slab
    • smantana


  •   Spre deosebire de faza I, care era limitata in timp, faza a II-a ar trebui sa dureze timp nelimitat, devenind efectiv un stil de viata. De asemenea, in faza I anumite alimente si combinatii erau interzise. In faza a II-a nimic nu este interzis cu adevarat, principiile devenind mai putin stricte.
    Chiar daca faza a II-a a regimului presupune mai multa libertate in ceea ce priveste alimentatia, asta nu inseamna ca trebuie sa o priviti ca pe o libertate totala, ci ca pe o liberatate supravegheata. Aceasta libertate este data in primul rand de alegeri. Aveti de ales, spre exemplu, intre a consuma o bucatica de zahar si a consuma doua pahare de sampanie sau o jumatate de sticla de bordeaux. Secretul este o repartizare armonioasa a abaterilor. Exista o anumita toleranta in privinta amestecului de glucide si lipide si atata timp cat nu veti depasi limita rezonabila, va veti mentine echilibrul ponderal.

               Alimente sub supraveghere in dieta Montignac - faza a II-a

    Zaharul
    Zaharul este in continuare considerat un produs periculos si prin urmare trebuie sa va obisnuiti cu ideea de a-l suprima din alimentatie. Este ideal sa fiti inflexibili in privinta zaharului, sa nu cedati in fata unei bucati de zahar in cafea sau a unui strop de zahar din crema de iaurt. Zaharul este considerat de Michel Montignac otrava si trebuie tratat ca atare, in cazul in care doriti sa va tineti de acest regim.
    Painea
    La nivelul micului dejun, in cazul in care alegeti un mic dejun glucidic, trebuie sa consumati numai paine neagra sau integrala. In schimb, daca dupa 3 luni, nu prea va mai surade branza de vaci cu 0% grasime se poate inlocui cu margarina de masa sau unt dietetic. La fel si in cazul laptelui, este indicat sa consumati lapte total degresat. Daca nu il aveti la indemana (sunteti de pilda intr-o calatorie) puteti sa il inlocuiti cu smantana sau lapte gras. La pranz, regula de aur care trebuie respectata este in continuare: "Fara paine!".
    Fainoasele
    Chiar si in faza a II-a, dieta Montignac trateaza cu dispret cartofii, orezul prelucrat, pastele albe si porumbul, ele fiind vinovate de obicei pentru cresterea in greutate si creand conditii favorabile cresterii in greutate, atunci cand sunt amestecate cu lipidele. Totusi, din cand in cand, se poate sa consumati o portie medie de cartori prajiti, incercand insa sa eliminati efectul ei nociv prin combinarea cu o salata de cruditati, avand un continut crescut de fibre. Totusi, atunci cand alegeti sa va hraniti cu glucide rele, trebuie sa stim ca acestea vor trebui sa fie scazute din alta parte - bautura sau desert.
    Fructele
    Dieta Montignac mentine regulile legate de fructe din faza I si in faza a II-a. Fructele trebuie consumate exclusiv pe stomacul gol.
    Deserturile
    In faza a II-a, dieta Montignac va permite sa va bucurati de deserturi, in anumite limite. Daca va plac prajiturile, obisnuiti-va sa le consumati pe cele mai usoare: cele care contin cea mai putina faina si cel mai putin zahar. Cele preferate de dieta Montignac sunt spumele, cum ar fi de pilda spuma de ciocolata si cremele, cum este crema fondanta cu ciocolata amaruite.
    Alcoolul
    Toate bauturile alcoolice ar trebui sa faca obiectul unei gestiuni separate. Se pot bea bauturile alcoolice interzise cu desavarsire in faza I de dieta Montignac, dar in anumite limite. Ca aperitiv, luati mai degraba un pahar de vin sau sampanie decat whisky sau gin, pentru ca abaterea este mai mica. Un whisky reprezinta echivalentul in alcool al unei jumatati litru de vin rosu. O alta recomandare data de dieta Montignac este sa consumati cat mai putin alcool in timpul mesei si sa nu beti apa atunci cand beti vin.
    Cafeaua
    Si in faza a II-a singura cafea recomandata este cea fara cofeina. In masura in care ati reusit sa eliminati oboseala brusca datorata hipoglicemiei si stomacului ingreuiat, nevoia de cafea va disparea complet. Renuntarea la cofeina este la fel de binevenita, dupa parerea lui Michel Montignac, ca si renuntarea la nicotina.
       

          O idee principala a dietei Montignac este bazata pe modul cum se combina alimentele. Astfel, se combina alimentele din grupa A - carnea(fiarta sau la gratar),ouale,pestele,branza de vaci degresata sau alte lactate cu grupa B - legumele. Niciodata nu se combina alimente din grupa -A- cu cele din grupa -C - cereale, cartofi, orez, paste sau porumb. Si acestea tot cu legume se combina. Alimentele din grupa B -( legumele cu exceptia cartofilor) se pot combina cu orice altceva. Alimentele din grupa A si grupa C nu trebuie niciodata combinate intre ele!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu